donderdag 17 november 2011

Ongewenste Baaldag

Jullie kennen allemaal wel van die dagen dat niets meezit. Je haar ligt slecht, al je kousen liggen in de was en voordat je goed wakker bent struikel je over je eigen voeten. Het kan ook extremer voorkomen: opstaan met hoofdpijn, het gevoel hebben geen doel te hebben in je leven en heel de dag liggen tobben hierover.
Dan heb je dus echt geen zin in een enthousiaste 'goedemorgen!!' van je huisgenoten!
Waar heb je dan wel zin in: Nergens heb je zin in!

Nu dit zijn echt lastige dagen, maar er bestaan kleine trucjes om je beter te laten voelen.Ik heb ook van die dagen dat ik bewust slechtgezind blijf, omdat ik nu eenmaal is een dag slechtgezind wil zijn. Dat is een Gewenste baaldag. Dat komt in een later berichtje. Nu ik ga het eerst hebben over een Ongewenste Baaldag en hoe je zo'n dag toch nog beter kunt maken.Wat ik altijd doe op zo'n Ongewenste Baaldag is hakken dragen! Door hakken te dragen ga ik me zelfverzekerder voelen. Je bent groter, torent een beetje boven de mensen uit (of dat denk je toch) en je lijkt magerder.
Ook maken sommige hakken zo'n denderend geluid als je stapt. Wel dit is toch superleuk op een baaldag! Dan kan je mensen ambeteren zonder eigenlijk echt iets fout te doen!
Plezier gegarandeerd!
Schoenen met hakken van Hh&M, 29.90 euro (extra luid!)

Een ander leuk dingetje om te doen op een Baaldag is de trein of de bus nemen. Hier kom je in contact met andere mensen. Je kent deze mensen niet, dus je hebt helemaal geen sociale verplichtingen, maar ze geven je toch het gevoel dat er wel iemand is voor jouw. Want op een baaldag met vrienden afspreken is voor niemand leuk, tenzij er echt wel meer aan de hand is dan gewoon een baaldag.


Wat een echte aanrader is op een baaldag is een wandelingetje in de natuur. Een halfuur wandelen is al genoeg. Zo krijg je frisse lucht en voorkom je dat je hoofdpijn krijgt. Vermijd hierbij een mp3, dit zorgt niet voor rust. Probeer een wandeling in een bos of park te maken, liefst als er niet veel andere mensen zijn, zo hoef je je alleen op jezelf te concentreren.

Als laatste zou ik nog willen toevoegen dat sporten of eender welke soort ontspanning heel goed is op een Ongewilde baaldag! Zo wordt je fitter en na het sporten ga je beter in je vel zitten. Wat ik aanraad voor sport is een wandeling (hierboven besproken), joggen, kanovaren paardrijden of een andere sport die je uitoefent. Zolang als er niet te veel sociale contacten bij te pas komen is het in orde. Want op een baaldag is het belangrijk om je op jezelf te concentreren.

In de winter zijn er ook sporten die je kan uitoefenen. Zo kan je eropuit trekken naar een skipiste.
Zoals je kunt zien op de foto zijn dit allemaal sporten die je individueel kan uitoefenen.

Dit zijn enkele trucjes die ikzelf altijd doe, als jullie nog iets weten, laat het zeker weten!
En vergeet niet: op een baaldag (gewenst of ongewenst) is de hoofdzaak dat je je op jezelf concentreert!
En kop op! Iedereen heeft wel eens een baaldag!

We Check It Out!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten