zaterdag 12 november 2011

Dromen op mijn huid

Hoihoi!

Zoals jullie in de shoplog konden lezen, heb ik (Evelien) een parfum gekocht bij The Body Shop.
Het heet Dreams Unlimited. Hier lees je de beloofde review!

Ik heb anderhalf jaar geleden van mijn (toenmalige) vriend een parfum gekregen voor mijn verjaardag. Dat was mijn eerste échte parfum, welke ik een half jaar geleden weer heb gekocht voor mijzelf omdat ik het zo heerlijk vind. (O d'azur van Lancôme). Deze zomer kreeg ik echter zin om eens van parfum af te wisselen, waarschijnlijk omdat O d'azur nogal warm is. Ik heb van mijn grootmoeder een doos met staaltjes gekregen, en ik had er nog enkele liggen. Uiteindelijk ben ik deze staaltjes echt gaan testen. Een van deze, en de 'boosdoener' van mijn aankoop, was de volgende:
Hoe prachtig ziet dit hoesje alleen al er wel niet uit?
Jammer genoeg was het geen spuitbusje, maar zo een pinnetje waarmee je op je huid kan strijken. Niet mijn favoriet. Na een hele reeks anderen te proberen heb ik deze uiteindelijk ook geprobeerd. Hij ruikt eerst gewoon, naar een parfum dat helemaal niet speciaal is... maar na een uurtje op mijn huid begint hij te ruiken naar een bloemenweide, fris en fruitig, als... een droom!
Tekstje:
Discover the inspiring new scent from the body shop
Inspired by life's endless possibilities, our new fragrance features uplifting top notes of citrus and green chili, a heart of delicate white flowers and fresh aquatic notes, and base notes of soft cedarwood.


Prijs
Toen ik ging shoppen 31 oktober had ik dus al snel beslist dat ik een kijkje wou gaan nemen. Eigenlijk wou ik er maar 15 euro voor betalen, maar toen ik eenmaal voor het rek stond besliste ik dat hij wél €21,95 waard was. Ik heb gekozen voor een eau de parfum van 30 ml. Eigenlijk is dit niet zo veel, maar ik wou niet meteen een grote fles kopen aangezien dit nog meer kostte. Er was ook een eau de toilette (dit is minder geconcentreerd) waarvoor je ook ongeveer €20 betaalt voor 50ml.

Uiterlijk
Het flesje is eigenlijk zeer simpel; een druppelvorm. Toch vind ik het heel mooi, het ligt leuk in de hand en heeft zelfs bijna iets sensueels... Grappig; onderaan het flesje zie je dat de bodem blauw gekleurd is. Dit heeft waarschijnlijk als doel om de vloeistof een blauwe tint te geven. Het doosje vind ik ook heel erg mooi, in het thema 'dreams' (kijk maar hoe de letters zweven). Zelfs de simpele glimmende dop hoort er mooi bij.

De geur
Zoals ik eerder zei, ruikt het heel erg fris. Lekker zomers. Ook leuk als het al zo vroeg donker wordt zoals nu; ik krijg er weer het zomergevoel van!
Ik vind alle noten erin terug die beschreven zijn op het staaltje, maar de topnoten (die je het eerste uur en een halve ruikt) zijn niet zo mijn favoriet. De citroen ruik je niet erg, maar ik denk dat de groene chili niet mijn vriend is. Het stinkt niet, maar de geur is 'gewoontjes' voor mij.
De hartnoten zijn de noten die je na een tijdje ruikt. Dit zijn 'delicate white flowers' en 'fresh aquatic notes', wat duidelijk allebei terug te vinden is. Deze fase ruikt zo heerlijk.
De basisnoot is zacht cederhout, wat ik eigenlijk had kunnen verwachten. Ik ben verzot op houtgeuren als basis in een parfum.

Kwaliteit
Ik vind het parfum goed lang houden. 's Ochtends geef ik 2 spuitjes, deze blijven lekker hangen tot de les gedaan is. Als ik daarna uitga, geef ik nog een spuitje extra. Hij blijft ook lekker fris ruiken en krijgt geen 'verdoefte' geur. (je weet wel, die geur van parfum die je al veel te lang op hebt)

Wat ben ik blij dat ik dit gekocht heb!
Dromerige groetjes,
We Check It Out

2 opmerkingen:

  1. Leuk! Ik houd van de parfums van the body shop!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dank je! Eerst was ik bang dat hij niet van zo een goede kwaliteit ging zijn, maar hij blijft lekker lang hangen en ruikt zoo hemels. Ik ga vaker bodyshop-shoppen!

    BeantwoordenVerwijderen