zaterdag 23 juni 2012

Maybe it's Maybelline?

Dit klinkt alsof Maybelline een fantastisch, fabulous, onovertreffelijk merk is. Volgens mijn moeder was het echt de plastic diamant, zeer goedkoop maar met hetzelfde effect van de beauty, maar is dit écht zo? Na een eyeliner in een potje te kopen ervan, waar ik overigens heel erg tevreden over ben, test ik een mascara van Maybelline. Er staat een hele waslijst op de tube, ik geraak niet uit aan wat juist de naam is, maar hier komt'ie: 'MAYBELLINE NEW YORK the ONE by ONE VOLUM' EXPRESS MASCARA'. Daar heb je 'm, helemaal, met grote/kleine, vette/schuine letters en accentjes. Eigenlijk trekt dit op geen zak, in één lijntje getypt, maar goed. Is deze mascara al die poespas waard?

Sorry voor de onduidelijke foto('s). Ik kan er ook niet aan doen dat het zonnetje het al dagen laat afweten.


Verpakking
De verpakking is een beetje typisch voor Maybelline; niet cilindervormig, maar toelopend naar het einde. Het heeft wel wat. De kleur kon ik niet goed op de foto zetten (zon! where are you when I need you?), maar het is ook heel erg speciaal; het lijkt op een fel rood, dat naar het oranje neigt, maar als je goed kijkt zit er een paarse(!) parelmoerglans op. écht speciaal. Als detail is er dan nog dat vreemde blauw-groen(ja, hoe heet deze kleur?), maar ik vind het wel mooi. Hij is lekker flashy (valt op tussen al mijn andere blitse make-up spulletjes) maar ik ben ervan beginnen houden. Hij kostte ongeveer €11, gewoon in de collruyt te koop. (en waarschijnlijk ook in kruidvat, en god weet welke basic winkels allemaal). Geen specialiteitje dus. O ja, deze gekke tube houdt 10,4 ml wimperbekleding vast.


Borsteltje
Aangezien ik al vrij lange wimpers heb, zoek ik vooral een mascara die de wimpers uit elkaar haalt (die vechtersbazen liggen dan ook altijd met elkaar overhoop) en die toch een likje verf geeft, maar niet te veel. Ik had erop gelet dat ik een plastic borsteltje had, niet met van die honderd-en-één haartjes (deze geven meer kleur, maar ik krijg er spinnenpoten van. Neen bedankt.) De verpakking belooft zelfs dat dit speciale borsteltje ("the lash catcher", noemen ze hem) 'captures, coats and cleans'. Cleans? dat doet men oogmake-up remover wel, hartelijk bedankt.
Het 'toefje' op het einde vind ik trouwens wat jammer, dat moet ik eerst altijd afkuisen aan de opening, maar hier raakt toch steeds wat verloren in de schroefdraad. Lekker smerig, bij vaak gebruik.

extra dun laagje, met een eerder getoonde ooglook met bruin potlood erbij.


Werking
De mascara doet perfect wat ik ervan verwacht. 1 laagje, mooi wimpertjes gescheiden en gekleurd. Captures en coats, yeah right! ze hebben gelijk! Als ik er vaker overheen gaan, worden mijn wimpers veel intenser, dus zelfs voor meiden met minder-lange-exemplaren is dit een fijne mascara.

Eindresultaat
De mascara is misschien niet zo goedkoop als essence- en catrice-gevallen, maar ik ben er zeer blij mee. Voor een mascara (iets wat ik toch dagelijks gebruik) geef ik graag wat extra uit, zeker als ik zoek naar iets dat subtiel dekt. Ja, ik ben fan! Deze mag mijn ogen nog een half jaartje sieren. Erna zou hij vervallen zijn, maar ik ga dat toch eens goed bekijken met mijn neus, ik heb het niet zo voor die verval-data.

Dank je voor het lezen!

We Check it Out!

3 opmerkingen: