zaterdag 16 juni 2012

Je haar natuurlijk afbleken.

Tijd om nog eens proefkonijn te spelen.

Laatst las ik op een site dat je haar licht kan afbleken door te wassen met een shamoo voor blond haar. Ook citroensap op je haar laat je haar afbleken en de bekendste methode is met je haar in de zon liggen.

Hoog tijd dus om dit allemaal een uit te proberen!


Mijn haar nu... Hopelijk binnenkort enkele tinten lichter!Waarom wil ik mijn haar afbleken?

Vorig schooljaar (november 2010) kleurde ik mijn haar voor de laatste keer rood. Ik heb sindsdien mijn haar niet meer gekleurd maar de kleuring blijft er een beetje inzitten. Ik heb normaalgezien donkerblond, lichtbruin haar. Door de kleuring die er niet uit wilt heb ik rosbruin haar. Geen lelijke kleur, maar ik zou graag mijn eigen natuurlijke haarkleur terugwillen!

Wat heb ik al ondernomen:

ik heb al enkele keren citroen op mijn haar gedaan, en dan in de zon gaan liggen, maar daar kreeg ik vooral hoofdpijn van, waardoor ik niet lang in de zon kon blijven liggen.

Wat wil ik nu proberen:

Wat ik nu wil proberen is om op regelmatige tijdstippen (telkens wanneer ik mijn haar was) eerst versgeperst citroensap op te doen, even in de zon te liggen en daarna eruit wassen met een shampoo voor blond haar.

Om de week of twee weken post ik dan een foto van mijn haar op dit bericht, dit bericht wordt dus telkens hernieuwd, en op het einde kunnen jullie dan het resultaat zien...
Het einde is wanneer mijn bus shampoo leeg is.

Dit bericht goed volgen is dus de boodschap!!

DAG 1
Vandaag kocht ik een bus Garnier Ultra Doux shampoo voor blond haar (cheveux blonds) in de carrefour voor 2.19 euro. Deze shampoo bevat kamille en bloemenhoning.

In de koelkast heb ik twee citroenen liggen.
Nu nog wachten op de zon...


Na 1 keer wassen:
Zoals jullie kunnen zien, nog niet veel verandert...


3 opmerkingen:

  1. Spannend. Ik hoop voor je dat het werkt =]

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Heb je al grijsshampoo geprobeerd? Bij Brainwash verkopen ze er eentje. Ik ben van bruin terug aan het gaan naar blond en het werkt heel goed! Ben al een paar tinten lichter in een paar weken. Succes!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Dankjewel voor de tip! Ik zal zeker is kijken naar grijsshampoo en zal daar zeker ook een berichtje van zetten! :)

    BeantwoordenVerwijderen