maandag 20 augustus 2012

Geadopteerd uit het asiel

Hallo!
Zoals jullie misschien al weten, ben ik vrijwilligerswerk gaan doen in een asiel-achtig iets. De dieren waren niet ter adoptie, maar ik heb er thuis toch geen plek en tijd voor. Nu heb ik echter wel iets anders geadopteerd:
Ja, een stomme lippenbalsem. Deze lag in het graan waarin we werkten, en ik vond het zonde om hem te laten liggen. Aangezien het graan 2 maand moet drogen, is diegene die deze verloren is, waarschijnlijk al lang klaar met vrijwilliger-wezen en naar huis. Je kan het vies vinden, maar ik heb er gewoon het bovenste deeltje af gesneden en nu verzorgt deze lippenbalsem mijn lippen. Er zat best nog veel in. (pssjt, ik was zelfs mijn eigen lippenbalsem kwijt toen ik deze vond, hij was welkom!)

Nu ik het toch even over asielen heb, zou ik je graag nog eens op het hart willen drukken dat het fijn kan zijn om daar een kijkje te nemen als je een nieuw dier wil. En natuurlijk éérst goed na te denken voor je een dier koopt... kan je het wel verzorgen? Wijzelf hebben nu twee katten uit het asiel en ik merk aan hun omgang dat ze ons dankbaar zijn dat ze hier een grote tuin hebben om in te rennen en doen. Veel dieren zijn daar geraakt omdat er niet goed voor hun gezorgd werd, ze verdienen beter! Ook zijn er zowel jonge puppy's en kittens als oude rustige rotten in zo een asiel. Je hebt tijd om het dier te leren kennen, wat anders is als het nest nog geboren moet worden en je er gewoon eentje 'bestelt'. (hoe materialistisch klinkt dit...) Ja, er kunnen zelfs rasdieren te vinden zijn. Die kans is kleiner, vermoed ik, maar vaak zijn rassen toch zo miskweekt dat je wel snel een of ander mis hebt met je dier.

Deze lipstick heb ik dus weer een nieuw leven bezorgd! Hij is trouwens van Yves Rocher, met amandelolie en eronder staat 'nutri'. Ik vind hem heel goed, hij verzacht mijn lippen zeer goed en is niet te vettig (trekt snel in!) maar heeft niet echt een lekker smaakje. Och, hij werkt zo goed dat ik het smaakje er met plezier bijneem.

Groetjes,
We Check It Out!


1 opmerking: